Katoenen stoffen

Naast quiltstoffen kun je bij Qwille ook terecht voor een aantal mooie, kleurrijke katoenen naaistoffen. De stoffen kunnen ook gebruikt worden voor het quilten, maar de kwaliteit is wel minder dan de quiltstoffen die ik op de webshop en in mijn winkel te koop heb. Deze stoffen zijn uitermate geschikt voor naaiprojecten als etuis, tassen, boxkleden of vlaggetjes. 

De prijs van al deze naaistoffen is € 8,50 per meter, met een minimale afname van 50 cm. De ruim 60 stoffen die op deze pagina staan, zijn zowel in de winkel als online verkrijgbaar. 

Ongebleekt katoen

Ongebleekt katoen wordt vaak gebruikt om proefmodellen van te maken. Je kunt de stof gemakkelijk bewerken, er op tekenen of schrijven en het slijt niet snel. Ook wordt het vaak gebruikt voor de voering van tassen. 

Katoenen stoffen met print

Qwille staat bekend om haar kleurrijke stoffen en stoffen met printjes. Dat geldt voor alle quiltstoffen, maar ook voor de naaistoffen die je op deze pagina kunt vinden. Stoffen met stippen, sterren, bloemen en allerlei andere leuke motieven. Bij elke naaistof vind je een detailfoto de stof. Daarnaast bevat ook elk product een foto waarop je de gehele rol kunt bekijken, zodat je goed kunt zien hoe groot de print op de stof is. 

Wat te maken met katoenen stoffen

Katoen is één van de meest gebruikte stoffen ter wereld. Het is ideaal voor het maken van kleding, omdat het niet snel irriteert op de huid en het koel aanvoelt tijdens warme dagen. Er wordt veel kinderkleding van gemaakt: shirtjes, broeken, jurkjes; je kunt er allerlei kanten mee op. Ook kun je het gebruiken voor allerlei baby-producten als een boxkleed, een babynestje, een hoes voor het aankleedkussen of lekker zacht speelgoed. 

Ook voor andere accessoires als mandjes, tassen of etuis is katoen uitermate geschikt. Het gemakkelijk te bewerken, slijtage bestendig en het scheurt niet snel. Wil je graag wat inspiratie opdoen voor een leuk naaiproject? Kijk eens op de pagina over Naailessen, het Naai-atelier of de DIY Pakketten

Ongeacht wat je wil gaan maken met de naaistoffen, ik adviseer je wel om de stof eerst even te wassen (tegen eventueel krimpen) en vervolgens weer te strijken voordat je je patroon uitknipt. Hiermee bereik je het beste eindresultaat met je katoenen stof! 

Katoenen stoffen online bestellen

Bij Qwille kun je ruim 60 verschillende katoenen naaistoffen online bestellen. Stoffen die op maat zijn gesneden kunnen niet geretourneerd worden. Als je toch graag de stof nog even in het echt wil zien of voelen, ben je van harte uitgenodigd in de winkel in Langelille. Heb je nog een vraag over een stof voordat je je bestelling wil plaatsen, neem dan even contact met mij op, ik help je graag verder. 

Naast katoenen stoffen vind je op onze webshop ook allerlei  naaibenodigdheden en fournituren die handig zijn bij het naaien. Heb je nog wat hulp nodig bij je naaiproject? Bij Qwille kun je ook Naailessen volgen!