Even voorstellen

Mijn naam is Jantina van der Vegt – Snijder en ik ben in augustus 2014 gestart met Qwille.
Ruim dertig jaar ben ik met veel plezier werkzaam geweest in het basisonderwijs en heb daar een mooie carrière doorgemaakt. Ooit begonnen als stimuleringsleerkracht, ben ik via R.T. en I.B. uiteindelijk geëindigd als directeur.

Maar ergens begon er iets te kriebelen: ‘Is dit wat ik tot mijn pensioen wil blijven doen? Ik zou zo graag wat meer met mijn creatieve talenten willen doen!’  Van het een komt het ander en dus heb ik besloten om de sprong te wagen en voor mezelf te beginnen en van mijn hobby mijn werk te maken.

Ik heb altijd graag mogen handwerken en heb heel wat kinderkleertjes op de naaimachine vervaardigd. In 2006 ben ik begonnen met quilten en daarna is het virus goed toegeslagen. Regelmatig workshops gevolgd om nieuwe technieken te leren en nu wil ik dat ook graag overbrengen op anderen.

 Ik woon met mijn man Thijs in het rustige dorpje Langelille en samen hebben we vier kinderen, waarvan er al drie de deur uit zijn. De familie is minstens zo enthousiast als ik en inmiddels is er een mooi atelier gerealiseerd in de voormalige garage. De officiële opening van Qwille was op 22 augustus 2015.

Wie is Qwille?

Qwille is een enthousiast eenvrouwsbedrijf dat cursussen geeft op het gebied van quilten. Ook naailessen en (kinder)workshops worden door Qwille verzorgd. Het doel is om veel mensen de liefde voor het werken met textiel bij te brengen. 

Er is een mooie cursusruimte gerealiseerd, waarin ook een winkeltje gevestigd is, waar je voor diverse (quilt)stofjes en naai- en quiltbenodigdheden terecht kunt. Ook heeft Qwille inmiddels een naai en borduuratelier geopend waar verschillende leuke cadeautjes en opdrachten worden gemaakt.

Wat is Qwille?

De naam Qwille is samengesteld uit de woorden quilt en wille. Quilt spreekt voor zich en wille is het Friese en ook het Stellingwerver woord voor plezier hebben. En dat is onze doelstelling: zoveel mogelijk mensen plezier laten beleven aan quilts en quilten. Natuurlijk is het de bedoeling dat er wat geleerd wordt bij de cursussen, maar het plezier in het doen staat voorop.

Waar is Qwille?

Qwille is gevestigd in Langelille, een klein dorp in het zuiden van Friesland (gemeente West-Stellingwerf). Het ligt in de driehoek Heerenveen - Emmeloord – Steenwijk en is dus vanuit diverse richtingen goed bereikbaar. Normaal gesproken gaat er vanuit Wolvega elk uur een buurtbus, die stopt voor de winkel. Dan heb je lekker de tijd om even rond te neuzen en een kopje koffie of thee te nuttigen en een uurtje later kun je weer voor de winkel opstappen.

Sinds kort rijdt de buurtbus weer!