Creatieve workshops

Qwille organiseert naast quiltcursussen en naailessen ook nog diverse leuke creatieve workshops. Zo kun je in een dagdeel een leuke boekomslag of textielkaarten maken, of kun je je eigen stof verven. Bij Qwille liggen alle benodigde materialen al klaar!

Boekomslag


Maak een origineel boekomslag, waar je steeds een nieuwe inhoud in kunt schuiven. Deze inhoud kun je zelf maken, maar een kant en klaar notitieboekje met mooie tekeningen over quilten is natuurlijk wel heel speciaal.

De workshop bestaat uit 1 les van 2,5 uur.

Kosten: € 20,00


Verrassingsworkshops

Elke maand komt er een leuke verrassingsworkshop! Dat betekent dus dat je niet weet wat je gaat maken. Spannend!

Dit kan van alles zijn. Een klein werkstukje, een bijzondere techniek …… Laat je verrassen!

Kosten van de workshop, inclusief materialenpakketje, uitleg en de koffie en thee natuurlijk: € 20,00.

De data voor de komende vijf verrassingsworkshops zijn:

28 januari, 22 februari, 22 maart, 22 april en 26 mei

Tijd: 9.30 uur tot 11.45 uur


Toilettas van spijkerstof

Een stoere toilettas gemaakt van stroken spijkerstof. Het is het leukst als je wat verschillende kleuren hebt. Als je dan ook nog een 'oud' overhemd voor de voering gebruikt is het helemaal duurzaam. Leuk om te maken voor jezelf of een huisgenoot. 

Pakketjes met stroken spijkerstof zijn te koop in de winkel.

De workshop is 1 dagdeel van 2,5 uur. Kosten: € 14,00.


Oefenen met de Westalee rulers

Kom 1 dagdeel oefenen met het speciale voetje en de rulers van Westalee. Daarmee maak je prachtige quiltpatronen met de free motion techniek.

Kosten: € 20,00 inclusief gebruik voetje en rulers.


Spijkerbroektas

Een oude spijkerbroek hebben we allemaal nog wel liggen toch? Daar kun je leuke en stoere spijkerbroektassen van maken! Deze zijn voor allerlei doeleinden te gebruiken; je breitas, een weekendtas of een lekkere grote shopper.

De broek moet wel heel zijn, want je hebt de hele broek nodig.

De gele tas is de kleinste en iets eenvoudiger om te maken. De rode tas is lekker ruim, maar wel voor de wat meer ervaren naaister (en iets meer thuiswerk).

De workshop bestaat uit 2 lessen van 2,5 uur.

Kosten: € 28,00


Stof verven

Van te voren niet weten waar je mee naar huis gaat! Je verft een aantal lapjes, kantjes e.d. met procion verf, die je na 24 uur thuis uit kunt spoelen. Laat je verrassen door het resultaat.

De workshop bestaat uit 1 les van 2,5 uur.

Volgende workshop is op 7 februari.

Kosten: € 25,00 inclusief lapjes en kantjes.


Textielkaarten

Wat is er leuker dan een zelfgemaakt kaartje te versturen of te ontvangen. Kaartjes voor allerlei gelegenheden zijn prima te maken van stof en free motion quilting. Kom leuke kaartjes maken en inspiratie opdoen in de workshop.

De workshop bestaat uit 1 les van 2,5 uur.

Kosten: € 14,00


Naaimachinenaalden mapje

Alles heeft zo zijn eigen opbergplekje, zo ook de naaimachinenaalden. In dit handige mapje heb je al je naalden bij elkaar. En het staat ook nog eens erg leuk.

De workshop bestaat uit 1 les van 2,5 uur.

Kosten: € 14,00

Algemene informatie

Heb je interesse in één van deze workshops? Vul dan onderstaand formulier in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

De kosten voor de workshop zijn inclusief de patronen, de werkbeschrijving en koffie/thee, maar exclusief de benodigde materialen. Qwille heeft veel naai- en quiltmaterialen, zoals stofjes, rolmessen, snijmatten, linialen, spelden, garens etc. te koop tegen aantrekkelijke prijzen.

Als je verhinderd bent voor één van de cursusdagen, kun je je tot 24 uur van tevoren kosteloos afmelden. Hierna zijn er kosten aan verbonden.