Creatieve workshops

Qwille organiseert naast quiltcursussen en naailessen ook nog diverse leuke creatieve workshops. Zo kun je in een dagdeel een leuke boekomslag of textielkaarten maken, of kun je je eigen stof verven. Bij Qwille liggen alle benodigde materialen al klaar!

Verrassingsworkshops

Elke maand is er een leuke verrassingsworkshop! Dat betekent dat je niet weet wat je gaat maken. Dit kan van alles zijn. Een klein werkstukje, een bijzondere techniek. Laat je verrassen!

Kosten van de workshop, inclusief materialenpakketje, uitleg en de koffie en thee natuurlijk: € 20,00.

De data voor de komende verrassingsworkshops zijn:
17 november 2023, 12 december 2023 en 19 januari 2024. 

Tijd: 9.30 uur tot 11.45 uur


Toilettas van spijkerstof

Een stoere toilettas gemaakt van stroken spijkerstof. Het is het leukst als je wat verschillende kleuren hebt. Als je dan ook nog een 'oud' overhemd voor de voering gebruikt is het helemaal duurzaam. Leuk om te maken voor jezelf of een huisgenoot. 

Pakketjes met stroken spijkerstof zijn te koop in de winkel.

De workshop is 1 dagdeel van 2,5 uur. Kosten: € 14,00.


Lapjestas

In deze tas kun je flink veel lapjes verwerken in je favoriete kleur, daarbij nog een deel van een spijkerbroek en je hebt een tas die niemand anders heeft!

Tijd: 1 dagdeel

Kosten: € 14,00


Tasje met verticale rits

Dit tasje met een verticale rits is weer eens wat anders. Leuk om voor jezelf of iemand anders te maken in je favoriete stofjes. 

Tijd: 1 dagdeel. 

Kosten: € 14,00


Oefenen met de Westalee rulers

Kom 1 dagdeel oefenen met het speciale voetje en de rulers van Westalee. Daarmee maak je prachtige quiltpatronen met de free motion techniek.

Kosten: € 20,00 inclusief gebruik voetje en rulers.


Spijkerbroektas

Een oude spijkerbroek hebben we allemaal nog wel liggen toch? Daar kun je leuke en stoere spijkerbroektassen van maken! Deze zijn voor allerlei doeleinden te gebruiken; je breitas, een weekendtas of een lekkere grote shopper. 

De broek moet wel heel zijn, want je hebt de hele broek nodig. Je kunt hem uiteraard ook van verschillende spijkerbroeken maken. De gele tas is de kleinste en iets eenvoudiger om te maken. De rode tas is lekker ruim, maar wel voor de wat meer ervaren naaister (en iets meer thuiswerk).

De workshop bestaat uit 2 lessen van 2,5 uur.

Kosten: € 28,00


Stof verven

Van te voren niet weten waar je mee naar huis gaat! Je verft een aantal lapjes, kantjes e.d. met procion verf, die je na 24 uur thuis uit kunt spoelen. Laat je verrassen door het resultaat.

De workshop bestaat uit 1 les van 2,5 uur.

Kosten: € 25,00 inclusief lapjes en kantje


Algemene informatie

Heb je interesse in één van deze workshops? Vul dan onderstaand formulier in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

De kosten voor de workshop zijn inclusief de patronen, de werkbeschrijving en koffie/thee, maar exclusief de benodigde materialen. Qwille heeft veel naai- en quiltmaterialen, zoals stofjes, rolmessen, snijmatten, linialen, spelden, garens etc. te koop tegen aantrekkelijke prijzen.

Als je verhinderd bent voor één van de cursusdagen, kun je je tot 24 uur van tevoren kosteloos afmelden. Hierna zijn er kosten aan verbonden.