Quiltcursussen

Seizoen 2023 / 2024

Qwille organiseert diverse quiltcursussen, van basiscursussen tot speciale technieken en het verven van stof voor een quilt. Of je nog nooit, één of al vele quilts hebt gemaakt, bij Qwille zijn er voor alle niveaus en voor alle wensen passende cursussen. Hieronder vind je meer informatie over alle cursussen, of neem contact op!

Wil je eerst iets meer lezen over wat quilten inhoudt of wat je allemaal nodig hebt? Bekijk dan de Advies & Informatie pagina.

Basiscursus quilten

In deze basiscursus maak je een sampler, dit is een quilt met vier blokken in vier verschillende technieken. Je leert de blokken met elkaar te verbinden d.m.v. sashings en er een rand omheen te zetten. Ook leer je de quilt te voorzien van een tunnel en af te werken met een bies. En natuurlijk wordt er aandacht besteed aan het doorquilten. Heb je belangstelling? Neem gerust contact op.

Wil je de cursus overdag of op avond volgen? Meld je aan via het contactformulier en ik neem contact met je op.

De cursus begint op 6 maart om 19.30 uur

  • Tijd: 6 dagdelen van 2 uur. 
  • Kosten: € 90,00 

Vervolgcursus quilten

In deze cursus leer je 4 nieuwe quilttechnieken: ronde vormen, disappearing nine patch en crazy quilting. Ook leer je de blokken op een andere manier aan elkaar te zetten, d.m.v. de 'quilt as you go' techniek. Je kunt er een quilt van maken, maar ook heel goed 4 losse projecten.

  • Tijd: 5 dagdelen van 2 uur. 
  • Kosten: € 75,00

Kerstblokken

Kerstblok 2022

Het blok van 2022 is een leuk, traditioneel en niet al te ingewikkeld kerstblok. In de workshop leer je hoe je dit blok in elkaar zet. Vervolgens kun je zelf bepalen hoeveel je er wilt maken. Met 1 blok heb je al een mooi kerstkleed of een leuke kussenhoes. Het blok meet namelijk 50 x 50 cm. Met meerdere blokken kun je een tafelloper of een wandkleed maken.

Of je kiest voor kerstblok 23 , een leuk patroon, niet moeilijk, maar vraagt wel enige precisie.

De workshops bestaan uit 2 lessen van 2,5 uur.

Kosten : € 28,00

Kerstblok 2023


Lone Star

Deze prachtige lone star maak je van 9 stroken, die in een bepaalde volgorde aan elkaar genaaid en vervolgens gesneden worden. Deze techniek vereist wel enige ervaring.

Tijd: 2 dagdelen

Kosten: € 28,00


Wonderlijke blokken

Ook wel stack ‘n wack genoemd of kaleidoscoop quilt. Je hebt een stof nodig met een groot patroon en veel kleur, dat zich om de 30 of 60 cm herhaalt. Door dit op een handige manier in heel veel driehoekjes te snijden, ontstaat er een prachtige quilt. Met of zonder babyblocks, het is allebei mooi.

Tijd: 2 dagdelen

Kosten: € 28,00


Restverwerking

Heb je thuis ook nog zoveel restjes liggen aan leuke stoffen? Kom langs met de restjes in je favoriete kleuren en maak in 2 lessen de top van een quilt. Je kunt kiezen uit een aantal verschillende patronen. 

De workshop bestaat uit 2 lessen van 2,5 uur.

Kosten : € 28,00


Dresden plate

Ook zo’n mooi ‘ouderwets’ patroon, maar heel goed toe te passen in een moderne look. In de 2 lessen maak je genoeg dresden plates om een leuk klein bloemenquiltje te maken en de techniek goed te leren.

De workshop bestaat uit 2 lessen van 2,5 uur.

Kosten: € 28,00


Line art quilting

Je kent ze vast wel, die mooie tekeningetjes die maar uit 1 lijn bestaan. Deze zijn heel goed op stof over te brengen d.m.v. free motion quilting (vrij machinaal quilten). Maak je eigen kunstwerkje!

Leuk om bijvoorbeeld (zelf)geverfde stofjes, kantjes e.d in te verwerken. 

Datum: 16 september 2023, 9.30 uur.

De workshop bestaat uit 1 les van 2,5 uur.

Kosten: € 15,00 (exclusief materiaal)


Machinaal quilten (free motion)

In deze cursus leer je de beginselen van het machinaal quilten, hierbij is het ondertransport van je naaimachine uitgeschakeld.

  • Tijd: 5 dagdelen van 2 uur
  • Kosten: € 75,00

Algemene informatie

Heb je interesse in één van de quiltcursussen? Vul dan onderstaand formulier in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

De kosten voor de cursus zijn inclusief de patronen, de werkbeschrijving en koffie/thee, maar exclusief de benodigde materialen. Qwille heeft veel naai- en quiltmaterialen, zoals stofjes, rolmessen, snijmatten, linialen, spelden, garens etc. te koop tegen aantrekkelijke prijzen.

Als je verhinderd bent voor één van de cursusdagen, kun je je tot 24 uur van tevoren kosteloos afmelden. Hierna zijn er kosten aan verbonden.