Home » Cursussen » Quiltcursussen

Quiltcursussen

Seizoen 2021 / 2022

Qwille organiseert diverse quiltcursussen, van basiscursussen tot speciale technieken en het verven van stof voor een quilt. Of je nog nooit, één of al vele quilts hebt gemaakt, bij Qwille zijn er voor alle niveaus en voor alle wensen passende cursussen. Klik op onderstaande cursussen voor meer informatie of neem contact op!

Basiscursus quilten

In deze basiscursus maak je een sampler, dit is een quilt met vier blokken in vier verschillende technieken. Je leert de blokken met elkaar te verbinden d.m.v. sashings en er een rand omheen te zetten. Ook leer je de quilt te voorzien van een tunnel en af te werken met een bies. En natuurlijk wordt er aandacht besteed aan het doorquilten. Heb je belangstelling? Neem gerust contact op. We starten op 4 november, 9.30 uur. Overige data worden in overleg vastgesteld.

  • Tijd: 6 dagdelen van 2 uur. 
  • Kosten: € 75,00 

Vervolgcursus quilten

In deze cursus leer je 4 nieuwe quilttechnieken: ronde vormen, disappearing nine patch en crazy quilting. Ook leer je de blokken op een andere manier aan elkaar te zetten, d.m.v. de 'quilt as you go' techniek. Je kunt er een quilt van maken, maar ook heel goed 4 losse projecten.

  • Tijd: 5 dagdelen van 2 uur. 
  • Kosten: € 62,50

Log Cabin maar dan anders

De log cabin, het aloude traditionele blok, maar dan in een modern jasje. Hij wordt opgebouwd vanuit de hoek en is ook nog eens onregelmatig, dat levert een heel leuk effect op.

De workshop bestaat uit 2 lessen van 2,5 uur.

Kosten : € 25,00


Dresden plate

Ook zo’n mooi ‘ouderwets’ patroon, maar heel goed toe te passen in een moderne look. In de 2 lessen maak je genoeg dresden plates om een leuk klein bloemenquiltje te maken en de techniek goed te leren.

De workshop bestaat uit 2 lessen van 2,5 uur.

Kosten: € 25,00


Quilt as you go

Hierbij maak je eerst van elk blok een sandwich dat ook al doorgepit wordt en vervolgens ga je deze blokken aan elkaar zetten. In deze workshop leer je dat door het maken van een kleine quilt met rand.

De workshop bestaat uit 2 lessen van 2,5 uur.

Kosten: € 25,00


Line art quilting

Je kent ze vast wel, die mooie tekeningetjes die maar uit 1 lijn bestaan. Deze zijn heel goed op stof over te brengen d.m.v. free motion quilting (vrij machinaal quilten). Maak je eigen kunstwerkje!

De workshop bestaat uit 1 les van 2,5 uur.

Kosten: € 12,50


Machinaal quilten (free motion)

In deze cursus leer je de beginselen van het machinaal quilten, hierbij is het ondertransport van je naaimachine uitgeschakeld.

  • Tijd: 5 dagdelen van 2 uur
  • Kosten: € 62,50

Waarom moeilijk doen

Een quilt met een wauw effect, maar in wezen met een eenvoudig blok gemaakt, dus waarom moeilijk doen, als het ook makkelijk kan.

Gemaakt van deze batikstoffen is hij prachtig, maar hij zou ook gemaakt kunnen worden van restjes stof of bijv. stroken van alleen maar bloemenstoffen. Dat geeft weer een heel ander effect.

De workshop bestaat uit 2 lessen van 2,5 uur.

Kosten: € 25,00

Algemene informatie

Heb je interesse in één van de quiltcursussen? Vul dan onderstaand formulier in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

De kosten voor de cursus zijn inclusief de patronen, de werkbeschrijving en koffie/thee, maar exclusief de benodigde materialen. Qwille heeft veel naai- en quiltmaterialen, zoals stofjes, rolmessen, snijmatten, linialen, spelden, garens etc. te koop tegen aantrekkelijke prijzen.