Fat Quarter bundels

Fat quarter bundels bevatten meerdere fat quarters en zijn geliefd omdat de lapjes stof in de bundel goed bji elkaar passen qua kleur, sfeer, thema en/of motief. 

Fat Quarters kopen

Hieronder vind je alle fat quarter bundels die bij Qwille te koop zijn. De meeste bundels bevatten drie fat quarters maar er zijn er ook met 2 of met 4 fq's. Zit er geen bundel naar je smaak bij? Bekijk dan hier alle series of kom langs in de winkel en zoek zelf een leuke bundel bij elkaar! 

Kerst Fat Quarter bundels

Heb je al een leuk Kerstproject in gedachten, maar ben je nog op zoek naar bijpassende kerststoffen? Hieronder vind je Fat Quarter bundels met Kerststoffen die al mooi gematched zijn op kleur en motief. Dat scheelt weer! Op de pagina met Kerststoffen vind je meer leuke stoffen in Kerstthema, zowel stofpakketten als kerststoffen op rol. 

Fat Quarter afmeting

Een fat quarter is een stuk stof dat veel wordt gebruikt in de wereld van het naaien en quilten. Het is een vierkant stuk stof dat wordt gesneden uit een standaard lap stof, met een afmeting van meestal 50 bij 55 cm en soms 45 bij 55 cm. Een fat quarter is dus vaak breder en korter dan wanneer je een aantal cm. van een rol quiltstof snijdt.

Dit grotere stuk stof is handig voor quiltprojecten en andere naaiprojecten waarbij je meer flexibiliteit en variatie in stofkeuze nodig hebt, omdat het grotere formaat het mogelijk maakt om grotere stukken stof te snijden en meer ontwerpmogelijkheden biedt.